Zanimivosti

Izletniška kmetija Bajuk Vam ponuja še veliko zanimivosti od katerih je prav tako potrebno izpostaviti čudovit pogled na naravo.
V primeru, da se odpravljate na izlet v Belo krajino, je zagotovo vredno omeniti kulturno prireditev Vigred. Vigred je tradicionalna turistično vinarska oz. kulturna prireditev, ki se v Metliki odvija tri dni na treh trgih v starem mestnem jedru v mesecu maju. Prav tako pa moramo omeniti jurjevanje, najstarejši folklorni festival v Sloveniji, ki poteka v mesecu juniju.

Prav tako pa Vam v Radovici ponujamo tudi ogled šole »Brihtna glava«, ki Vas popelje v čas pred 50 leti in predstavi takratno šolsko uro, ki traja 45 minut, zraven pa si lahko ogledate še muzej razstavljenih starin.

kmetija-bajuk-pogled2

Radovica

Kraj Radovica se lahko pohvali tudi z organiziranimi pohodi, od katerih je vredno izpostaviti pohod na Krašnji vrh, ki je od Radovice oddaljen 2 kilometra. Poti so organizirane po cesti, ali po stranskih poteh. Na koncu pohoda pa Vas pričaka planinska koča na nadmorski višini 600 m in razgledni stolp iz katerega je prečudovit pogled na celotno Belo krajino in naprej.